اسماعیل بکلیان – شناخت دقیق جمعیت یک شهر، میتواند مبنای مدیریت صحیح آن شهر باشد. باغستان دارای تراکم جمعیتی بالا، قومیتهای خاص، بافت فرسوده و محلههای حاشیه نشین و… است. حسن رنجبر با شناخت صحیح شهر باغستان، بستر شکوفایی آینده این شهر را با توجه به غنای فرهنگی جوانانش در گروه خیز فرهنگی شهر پیش بینی نمود لذا دستیابی به یک شهر ایدهآل را بر اساس مشارکت اجتماعی پیریزی کرد.
امروز شهرهایی نظیر باغستان؛ زیستگاه هنرمندان و ورزشکاران برجسته، نخبگان علمی و مدیران پرتوان کشور هستند و اگر مدیران شهری فقط بستر شکوفایی جوانان مستعد این شهرها را مهیا نمایند، نه تنها شهر خودشان را به خوبی خواهند ساخت بلکه آوازهی ایران قوی را در سراسر دنیا رقم خواهند زد.
این مقدمه و دلیلی بر گفتگوی ویژه سرافرازان با حسن رنجبر شهردار باغستان بود همانطور که در گزارش قبلی همین نشریه با عنوان استمرار توسعه زیرساختهای فرهنگی باغستان سخن به میان آوردیم در این شماره قصد داریم گزارش کامل از پروژه فاخر مجموعه فرهنگی هنری استاد شهریار توسط شهرداری باغستان را تقدیمتان نمائیم.
حسن رنجبر شهردار باغستان، پروژه فرهنگی هنری استاد شهریار باغستان را یک پروژه چند منظور توصیف کرد که مهمترین قسمت آن سالن اجتماعات است وسعت این سالن حدود ۵۰۰ مترمربع است و گنجایش حدود ۶۰۰ تا ۶۵۰ صندلی را دارد. وی اظهار داشت از آنجائیکه شهروندان عزیز باغستانی از داشتن سینما، سالن تاتر، محل اجرای کنسرت و حتی یک سالن همایش مناسب محروم هستند، سالن همایش به شیوهای طراحی شده است که میتواند تمام این نیازها را پاسخگو باشد. در کنار این سالن اتاق گریم، لباس برای برنامههای نمایشی پیش بینی شده است و در جایگاه (سن) آن هم محل نصب پرده سینما و هم دارای وسعت مناسب برای اجرای تاتر را دارد.
وی در پاسخ به اینکه سیستمهای صوتی برای هر یک از موارد سینما، کنسرت و اجرای همایش متفاوت است؛ آیا این موضوع پیش بینی شده است یا خیر گفت: این سالن دارای یک اتاق آپارات است که پیش بینی تمام این موارد را در آنجا طراحی نمودهایم. وی در این خصوص گفت: دیوارهای این سالن استاندارد و صداگیر است و سیستم گرمایشی و سرمایشی آن بصورت چیلر و فنکویل و مطابق استانداردهای روز است و در خصوص ایمنی این سالن نیز باید گفت هم به لحاظ نصب سیستمهای ایمنی خودکار پیش بینی های لازم شده است و هم از حیث ورود و خروج، با ایجاد دو درب ورودی و دو درب خروجی مجزا در دو سوی سالن تمام استانداردها را رعایت کردهایم.
رنجبر وسعت زمینی که برای ساخت این پروژه درنظر گرفته شده است را ۱۵ هزار مترمربع عنوان کرد و اظهار داشت: این مجموعه بزرگ فرهنگی هنری در دو طبقه و با چهار سالن بزرگ حدود ۵۰۰ متر مربعی است برای امور نمایشگاهی، برگزاری کلاسها، فضای آموزشی، موزهها، گالری عکس و پوستر و سایر کاربریها طراحی شده است که در مناسبتهای متفاوت میتواند مورد بهرهبرداری قرار گیرد و یک سالن حدود ۴۰۰ متری نیز در طبقه بالا برای بخش اداری پیش بینی نمودهایم که محل استقرار معاونت فرهنگی شهرداری و همچنین سایر زیرساختهای اداری این مجموعه در آن فضا باید تامین شود.
شهردار باغستان با بیان اینکه این ساختمان دارای دو ویژگی منحصر به فرد است گفت: راهیابی به طبقه فوقانی با دو مسیر راهپله و دو قسمت آسانسور میسر می شود و دو ویژگی خاص در این مجموعه پیش بینی شده است یکی بهره برداری از فضایی که در زیر سکوی سالن همایش است برای ایجاد کتابخانه وکافه کتاب استفاده کردهایم و دیگری سالن فوتکورن است تا در طول روز و در زمان اجرای برنامه بتواند سرویس مناسبی به شرکت کنندگان بدهد.
رنجبر با این توضیح که هر طبقه از این مجموعه حدود ۳۳۰۰ مترمربع است گفت: با اتمام این پروژه فقط نزدیک به ۶۶۰۰ مترمربع به سرانههای فرهنگی شهر باغستان اضافه خواهد شد و با توجه به پهنای کل زمین مورد استفاده که حدود یک و نیم هکتار است، این فضای فرهنگی در آینده قابل توسعه خواهد بود. وی ادامه داد این فضای بزرگ مکملی مناسب برای کل مجموعه است تا علاوه بر تامین پارکینگ و فضای سبز؛ حریم مناسبی را برای ساختمان اصلی ایجاد نماید تا در آینده با ایجاد المانهای فرهنگی و هنری بتوانیم محوطه این مجموعه را نیز در شأن شهروندان فرهنگی و فرهیخته باغستان مهیا نمائیم.
رنجبر در ادامه اظهار داشت: راه اندازی این مجموعه می تواند در یک زمان حدود ۱۰۰۰ نفر را در زمینههای مختلف پذیرا باشد بنابراین ظرفیت خوبی جهت برقراری کلاسهای متنوع هنری، آموزشی و فرهنگی به شمار میرود تا جوانان و نوجوانان باغستان بتوانند علاوه بر بازدید از آثار هنری بزرگان شهرستانی و کشوری، نسبت به افزایش مهارت های هنری و نمایش آثار خویش، به امید بیشتری دست یابند.
شهردار باغستان با بیان اینکه بنای مجموعه فرهنگی هنری استاد شهریار باغستان در زمره ساختمانهای ویژه است و باید طول عمر آن حداقل بالای ۵۰ سال باشد گفت: طراح اولیه این مجموعه بزرگ و فاخر؛ مرحوم دکتر تقی پور است و ایشان یکی از معماران برجسته کشور به شمار میرود لذا در طراحی و ساخت این مجموعه فرهنگی هنری، از بهترین طراحان و معماران استفاده نمودیم تا زیبایی و ویژگیهای بصری آن نماد شهر باغستان در سطح کشور باشد و همچنین بهترین مصالح و دقیقترین محاسبات ساخت را در دستور کار قراردادیم چرا که معماری این طرح بقدری زیباست که میتواند بعنوان یک المان برای سالیان درازی در غرب استان تهران بدرخشد و اگر مدیریت شهرسازی در آینده با دقت بیشتری بر رشد این بخش از شهر نظارت داشته باشد، این محله میتواند جلوه بسیار زیبایی از باغستان را در اذهان عمومی تداعی نماید.
رنجبر در ادامه گفتگوی اختصاصی خود با خبرنگار سرافرازان اظهار داشت: استارت اولیه این پروژه از تیرماه ۱۳۹۸ کلید خورد ولی اجرای عملیاتی آن از آغاز نیمه دوم سال گذشته بود که تا کنون حدود ۹۰ درصد از سفت کاری آن با هزینهای بالغ بر ۱۱ میلیارد تومان به اتمام رسیده است و پیش بینی میشود اگر اعتبارات لازم در سال آینده بخوبی تامین شود، تا پایان سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری برسد. وی در خصوص بودجه اتمام این پروژه افزود: با توجه به نوع تجهیزات لازم شامل سیستم صوتی، نور، صندلیها، فضاسازی سالنها و سایر این موارد، مبلغ تمام شده میتواند با نواسان حدود دو میلیارد تومان همراه باشد ولی به هرحال در بودجه سال آینده باید ۱۵ میلیارد تومان برای تکمیل این پروژه درنظر گرفته شود.