اسماعیل بکلیان خبرنگار ـ امام جمعه شهرستان قدس در روز معارفه شهردار شهر قدس، بیاناتی را در حوزه تاثیر برخی رسانه در انحراف شهرداران به سمت فساد و یا خواسته های نامطلوب به میان آورد که لازم است چند نکته را بعنوان یک خبرنگار پیرامون همین موضوع مطرح نمایم.
نکته اول: با توجه به شناختی که از حجت الاسلام جوکار بعنوان امام جمعه شهرستان قدس دارم باید صادقانه بگویم وی در دلسوزی نسبت به شهرستان قدس و مطالبه گری برای مردم بسیار موثر و پرتلاش است. پیگیری برای ایجاد میزخدمت در مصلی نماز جمعه و حذف فاصله مردم با مسئولان، حضور در میان مردم، تذکرات بی پروا و جدی به مدیران ناکارآمد شهرستان، عدم دخالت در انتخابات، انتصابات و امور تخصصی، و همچنین ارتباط مستمر و جدی با اصحاب رسانه از جمله شاخصه های وی در جایگاه مقدس نماز جمعه است.
نکته دوم: اما به نظر می رسد نوع بیانات حجت الاسلام جوکار در خصوص رسانهها، بسیار کوتاه و فشرده بود، لذا احتمال برداشت ناصحیح از اظهارات وی، دور از ذهن نبود. همانطور که پیش بینی میشد، متاسفانه پس از نشر سخنان امام جمعه در فضای مجازی، معدودی از اصحاب رسانه بدلیل عدم حضور در مراسم تودیع و معارفه شهردار و عدم اشراف به بیانات امام جمعه، و همچنین نشنیدن کامل فایل صوتی، برداشت های ناصوابی نمودند و این برداشت غیر صحیح، باعث بیان گله مندی خودمانی، در یک گروهی که جمعی از خبرنگاران در آن عضو بودند، مطرح شد. پس از این اتفاق؛ اندکی حواشی برای برخی افراد پیش آمد که امیدوارم برداشت عجولانه و قضاوت ناصحیح دوباره، باعث انحراف ذهن دوستان و در نتیجه عملکرد ناصواب مجدد نشود.
نکته سوم: این روزها کوتاهی ارتباطات در بستر فضای مجازی، برکاتی برای شفاف سازی و انتقال سریع اخبار به بار آورده است اما لازم است یادآور شوم؛ هر شخصی که از فضای مجازی بعنوان ابزار رسانهای استفاده می کند، لاجرم خبرنگار نیست. خبرنگاری علم، تجربه، هنر، شجاعت، صداقت، قدرت تحلیل دقیق، صبر در کشف حقیقت و دهها عنوان دیگر را می طلبد که در راس همه اینها؛ تعهد به نظام مقدس جمهوی اسلامی ایران و ولایت پذیری است، که برخی از این خصوصیات را با سخت کوشی فراوان می شود بدست آورد اما برخی خصوصیات، بعنوان یک هدیه الهی در وجود بشر است که یک خبرنگار توانسته است همه اینها را یکجا جمع کند و در وجودش پرورش دهد. اما اینها یک سوی قصه است. خبرنگار کسی است که در چارچوب قوانین مطبوعات کشور بگنجد و خانه مطبوعات وی را به رسمیت بشناسد.
بنابراین بیانات ارزشمند امام جمعه فهیم شهرستان قدس را اینجا باید تبیین و تاکید کرد در درجه اول، هر صاحب رسانهای را خبرنگار نباید نامید و دوم اینکه که اگر رسانه ای در اختیار نا اهل بیافتد، بدون شک، ممکن است ابزاری برای کسب درآمد سودجویان و منفعت مفسدان اقتصادی شود. لذا حجت الاسلام جوکار در بیانات خود از نام و واژه «خبرنگار» در انحراف مدیران از خدمت به مردم یاد نکرد، بلکه وی اشاره مستقیم به رسانه ها نمود. بنابراین ما خبرنگاران از هوشیاری ایشان بار دیگر تقدیر و تشکر می نمائیم.
نکته پایانی؛ همانطور که فحوا و درونمایهی کلام امام جمعه محترم و تمام دلسوزان نظام مقدس جمهوری اسلامی در توصیه به خویشتن و مدیران، حفظ حقوق مردم و مبارزه با فساد است، ما هم بخش پایانی این یادداشت را به پاکدستی و فساد ستیزی و همچنین خدمت صادقانه تمام مدیران به مردم عزیز ایران اسلامی اختصاص می دهم؛ اجرای دقیق قانون در رفع سریع معضلات مردم، عالیترین فساد ستیزی و درجه خدمتگزاری به مردم خواهد بود لذا شورای اسلامی شهر می تواند بعنوان ناظر اصلی اجرای قانون و همچنین وکلای مردم، این مسیر را هموار نماید.
مقام معظم رهبری (۰۴/۰۳/۱۳۷۸): «هیچ عبادتی بالاتر از خدمت به مردم نیست؛ چه در شهر، چه در بخش و چه در روستا. وظایفی که برای شوراها در قانون ذکر شده، همان وظایفی است که اگر شوراهای ما انشاء… بتوانند این وظایف را به طور کامل به انجام برسانند، بسیاری از مشکلات جاری مردم برطرف خواهد شد و این موارد را قانونگذاران با دقّت در قانون اساسی و در قانون عرفی معیّن کردهاند.»