به گزارش رتانیوز به نقل از سرافرازان، عین اله بهرامی در گفت و گو با سرافرازان افزود: پیش از اجرای طرح دولت در خصوص آرد و نان، تفاوت قیمت آرد سهمیهای با دولتی برای هر کیسه
۵۰ کیلویی، حدود ۳۰ هزار تومان بود لذا بسیاری از نانوایی پس اتمام سهیمه روزانه خود، اقدام به خرید آرد آزد می کردند و با حاشیه سود کمتر میفروختند اما حالا این تفاوت قیمت اصلا مقرون به صرفه نیست.
رئیس اتحادیه نانوایان در خصوص اختیارات این اتحادیه تصریح کرد: از آنجائیکه «نان» قوت اصلی مردم است؛ دولت هم یارانه زیادی را برای آن پرداخت می کند و هم نظارت مستقیم بر صدور پروانه دارد، بنابراین اتحادیه نانوایان متمایز با سایر اتحادیه ها است و آنچه که در قانون نظام صنفی برای اتحادیهها تعریف شده است، ما از همه آن اختیارات بهره مند نیستیم. وی در ادامه افزود: البته یک سالی هست که تنها اختیار صدور پروانه نانوائی های آزادپز را به اتحادیه ها داده اند که در آن هم تاکید شده از دریافت کننده جواز کسب، تعهدنامه محضری گرفته شود که در قبال صدور مجوز، دولت هیچگونه وظیفهای نسبت به تامین آرد آنها را ندارد لذا در این مدت حدود ۷۰ مجوز نانوایی آزادپز صادر شده است که تنها ۱۰ واحد آن دایر است و دلیل آن، تفاوت بسیار بالای قیمت تمام شده نان است که در نان یارانه ای، این تفاوت نرخ را دولت می پردازد حالا اتحادیه موظف است که این پروانههای آزادپز غیرفعال را مطابق قانون تعطیل کند که آن هم تبعات خودش را خواهد داشت و اینها چالش های پیش روی اتحادیه ما است.
بهرامی در ادامه شرح داد: در شهرستان شهریار ۵۱۸ واحد نانوایی یارانهای نوع یک، ۳۶ واحد نانوایی یارانهای نوع دوم، ۵۰ واحد نان فانتزی و ۷۰ واحد هم نانوایی آزاد پز قیمت تمام شده داریم که یارانه نوع دوم کمتر از نوع اول است، لذا آنها در سه شهر اندیشه، شهریار و باغستان فعال هستند که آرد مصرفی ماهانه آنها به ترتیب برای نوع اول حدود ۵۲۰۰ تن، نوع دوم ۳۰۰ تن است که این میزان سهمیه آرد، از سال ۹۳ به بعد تقریبا ثابت مانده است که درخواست افزایش سهمیه را طی فرآیندی که دارد اعلام کرده ایم. که امیدواریم در طرح بازنگری دولت این سهمیهها تا ۱۰۰۰ تن افزایش یابد، چرا که پس از آزاد سازی قیمت آرد برای مصارف صنعتی، دیگر نانوایان قدرت خرید آراد آزاد را ندارند.
بهرامی با توجه به آنچه گفته شد، افزود: با توجه به ، گرانی بیش از حد محصولات آردی مانند ماکارونی و نانهای فانتزی و در نتیجه مشکلات معیشتی، گرایش مردم به مصرف نان بیشتر شده که اگر این افزایش سهمیه آرد برای شهرستان رخ دهد، نانواییها نان بیشتری را تحویل مردم خواهند داد.
بگفته وی هم اکنون نانواییها تمام سهمیه خود را مصرف می کنند و از آنجا که به دستگاههای جدید مجهز هستند، کار پخت نان با سرعت بیشتری انجام می شود و ساعت کار آنها نسبت به قبل کوتاه تر شده است.
رئیس اتحادیه نانوایان شهریار ضمن بیان اینکه اجرای کامل طرح نظارت و سهمیه بندی آرد قطعا باعث رفع مشکلات خواهد شد، درخصوص کیفت نان هم تصریح کرد: آرد شهرستان، از استانهای مختلف مانند خوزستان، کردستان و… تامین می شود که آب و هوا، میزان گلوتن، نحوه تهیه آرد و…، همگی در کیفیت آرد موثر هستند.
رئیس اتحادیه آرد و نان شهرستان شهریار گفت: بخش دیگر از کیفیت نان بستگی به مهارت نانوا در تهیه خمیر و استفاده از دستگاه دارد ولی از آنجا که رقابت بین نانواییها زیاد شده، اصل کیفیت را در نظر دارند.