به گزارش رتانیوز به نقل از سرافرازان، ناصر نیک افشار در جمع خبرنگاران افزود: نوزادان باید به محض به دنیا آمدن تحت غربالگری شنوایی قرار گیرند که اگر خانواده ها مراجعه به موقع به مراکز غربالگری در بیمارستانها داشته و کوتاهی نکنند ناشنوایی و یا کم شنوایی به موقع تشخیص داده می شود و نوزادان برای دریافت سمعک یا کاشت حلزون به مراکز تحت پوشش بهزیستی معرفی می شوند.
وی تصریح کرد: سال گذشته ۷ هزار کودک را در این شهرستان غربالگری شنوایی کردیم که ۱۴ نفر مستعد دریافت سمعک بودند.
به گفته وی نوزاد ناشنوا یا کم شنوا که از همان ابتدا سمعک دریافت کند، در آینده لال نمی شود و با گفتار درمانی می تواند به صورت عادی صحبت کند.
نیک افشار آمار جهانی ناشنوایی را یک دهم درصد دانست و گفت: این رقم در برخی از کشورهای در حال توسعه که بیماریهای زمینهای و یا ژنتیکی بیشتر مشاهده میشود ممکن است کمی بیشتر باشد ولی در کشور ما نیز همین رقم است.
وی در ادامه به خدمات سازمان بهزیستی در بخشهای مختلف به مردم اشاره کرد و گفت: این سازمان حدود ۱۶۰ نوع خدمت برای تمامی اقشار مردم دارد که از نوزادی تا سالمندی افراد را پوشش میدهد ولی متاسفانه به دلیل کاهش ضریب نفوذ، مردم از این خدمات بی اطلاع هستند و فکر میکنند که بهزیستی فقط معلولان و بی سرپرستان را تحت حمایت دارد.
وی افزود : ۱۳ هزار نفر مددجو و یک هزار و ۵۰۰ زن سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی شهرستان شهریار هستند که به طور ویژه خدمات دریافت می کنند ولی بقیه مردم در مراکز مشاوره و غربالگری و مراکز توانبخشی و دیگر واحد ها از این سازمان خدمات می گیرند.
نیک افشار افزود: در حوزه کودکان، در گذشته مهدهای کودک زیر پوشش سازمان بهزیستی بودند که اکنون از پوشش بهزیستی خارج شدهاند ولی در خصوص کودکان کار و کودک آزاری، اورژانس اجتماعی ما طبق گزارشات مردمی فعالیت خود را انجام میدهد و با دستور قضایی در این حوزه وارد میشود.
به گفته وی برای نوجوانان نیز ۱۲ تیم اجتماع محور در محلات شهرستان مستقر شده و نوجوانان در معرض خطر آسیب های اجتماعی و به ویژه اعتیاد را شناسایی کرده و با خدمات مشاورهای سعی میکند از گرایش این افراد به معضل اعتیاد جلوگیری نمایند.
وی فعالیت ۳۰ مرکز توانبخشی را در این شهرستان یادآور شد و گفت :یک هزار و ۵۰۰ نفر در این مراکز نگهداری می شوند و افرادی نیز برای پذیرش در این مراکز در نوبت هستند ولی فعلاً زمینه افزایش ظرفیت این مراکز را نداریم ولی با توجه به سیاست های کلان دولت افزایش مراکز سالمندان را در آینده نزدیک خواهیم داشت.
وی در خصوص مسکن مددجویان گفت: اخیراً با یک فرد خیر جلساتی برگزار شده که قرار است ۳۰ واحد مسکونی برای مددجویان در شرف ازدواج بسازند که در حال تهیه زمین هستند و پارسال نیز به ۲۳ نفر از افراد تحت پوشش کمک هزینه خرید مسکن به صورت بلاعوض و هر نفر صد میلیون تومان پرداخت شده و ۲۴ خانواده که دو معلولی بودند در مسکن پیشوا ساماندهی شدند.
رئیس اداره بهزیستی شهریار افزود : امسال به ۴۰۰ نفر از مددجویان و زنان سرپرست خانوار وام ۱۰۰ میلیونی خود اشتغالی با بهره ۴ درصد و بازپرداخت پنج تا هفت ساله پرداخت شده که این رقم در سال آینده ۱۵۰ میلیون تومان خواهد شد و اگر بانکها همکاری لازم را انجام دهند این وام زودتر پرداخت می شود.
وی از فعالیت ۱۵ کمپ اعتیاد در این شهرستان خبر داد و گفت: از این تعداد دو مرکز مربوط به بانوان می باشد که در مجموع بالغ بر دو هزار و ۲۰۰ نفر را در سال جاری به کمپ ها معرفی کرده ایم و یکی از مشکلات ما در این حوزه ، وجود کمپ های غیر مجاز است که هفته قبل یک مرکز را شناسایی و پلمپ کردیم و از سه مرکز دیگر نیز گزارشاتی دریافت نموده و در شرف پلمپ این واحدها نیز میباشیم .
وی یکی از دشواری های سازمان بهزیستی را مناسب سازی معابر برای معلولین دانست و افزود: تاکنون جلسات زیادی با شهرداران برگزار شده و برای وحیدیه و باغستان نیز نماینده معلولین انتخاب کردیم تا در کنار شهردار باشد و کار مناسب سازی معابر دقیق تر انجام شود ولی در شهر هایی مانند شهریار که بافتی سنتی دارد، تغییر و مناسب سازی معابر دشوار است که خود معلولین باید در کنار مسئولان باشند و ما هم از این کار حمایت میکنیم.
نیک افشار در خصوص معتادین متجاهر گفت: محلات مختلف مانند نصیرآباد ، ویره و محلاتی که پاتوق معتادین متجاهر بیشتر است را رصد کردیم، علاوه بر آن مرکز سیار موبایل سنتر را تقویت کردیم که مناطق حساس را رصد می کند و علاوه بر کمک به تغذیه و بهداشت افراد، با دادن مشاوره آنها را راضی به ترک اعتیاد مینمایند که البته باید فکری برای اشتغال این افراد شود زیرا اگر بیکار باشند دوباره به سمت اعتیاد روی میآورند که این
موضوع کار جمعی و همت مسئولان را میطلبد.
وی افزود : علاوه بر پرداخت وام ۱۰۰ میلیونی اشتغال، تعدادی از مددجویان و معتادان بهبود یافته را به شرکت ها و کارخانه ها معرفی کردیم که البته قبل از معرفی باید شرکتها از لحاظ فکری از این موضوع استقبال کنند.
بگفته وی برای تشویق کارفرمایان به ازای جذب هر نفر از افراد مذکور، ۱۵۰ میلیون تومان وام پرداخت میکنیم که اخیراً نیز یک شرکت کنتور سازی ۱۷ نفر از بهبودیافتگان اعتیاد را جذب نموده و یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان وام به آن اختصاص دادیم که یک میلیارد آن را امسال و بقیه را سال آینده دریافت خواهد کرد، همچنین اگر کارفرمایی وام نخواست می توانیم حق بیمه افراد را پرداخت کنیم و یا اگر کارفرمایی مبلغی را به حساب بهزیستی واریز کند بخشی از مالیاتش برداشته می شود.
وی در ادامه به فعالیت مرکز مداخله در بحران اشاره کرد و گفت : در این مرکز ۱۷ دختر که در معرض آسیب یا خودکشی و یا فرار از خانه بودند نگهداری می شوند و تا زمان ساماندهی و تعیین تکلیف در این مرکز مراقبت می شوند
نیک افشار بر مشاوره قبل از ازدواج تاکید کرد و گفت: سامانه تصمیم برای طلاق های توافقی فعال است که افراد ثبت شده در سامانه مشاوره دریافت میکنند و توانستیم از این طریق ۱۷ درصد طلاق را کاهش دهیم ولی معتقدیم که مشاوره باید در روزمره زندگی باشد نه اینکه به واقعه طلاق بچسبد و به مردم و خانواده ها پیشنهاد می کنیم که برای مسائل و مشکلات خانوادگی خود به مراکز مشاوره مراجعه کنند.

نشریه سرافرازان – ناشنوایی در شهریار ریشه کن میشود